Взимку в оселях киян буде майже так само тепло, як торік - КМДА

Опалювальний сезон в столиці розпочали 20 жовтня
Взимку в оселях киян буде майже так само тепло, як торік - КМДА
Опалення (Фото: picabu)
24 Жовтня 2022, 10:16
читать на русском

У ході опалювального сезону у Києві температура в домівках буде близькою до тієї, яка була в попередні роки, тобто близько +18 (коливання на один градус допустиме).

Про це заступник Київського міського голови Петро Пантелеєв заявив в ефірі телемарафону.

Ми орієнтуємося на показники минулого року, якихось серйозних відхилень не повинно бути. Плюс-мінус один градус, але точно без різких відхилень, - сказав Пантелеєв.

За його словами, нині до централізованого опалення вже підключено близько 30% будинків, ще приблизно тиждень потрібний для того, щоб все місто було із теплом. Водночас чиновник відмітив, що нині деякі будинки ще не ухвалили рішення відносно включення опалення. Йдеться про ОСББ або будівельні кооперативи.

Заступник Київського міського голови підкреслив те, що загалом процес підключення опалення позитивно впливає на економію електроенергії.

Там, де вже тепло є, люди не користуються обігрівачами і, відповідно, відпадає надмірне навантаження на енергосистему, а це сьогодні надзвичайно важливо, - сказав він.

Нагадаємо, рішення про старт опалювального сезону ухвалили виходячи насамперед з погодних умов: поступове похолодання та низьку температуру вночі. Також важливим чинником для початку опалювального сезону є необхідність економити електроенергію. Щоб кияни не вмикали електрообігрівачі та кондиціонери і не перевантажували систему електропостачання.

Заклади соціальної сфери у Києві розпочали підключати раніше - за індивідуальними заявками. Крім того, багато з них оснащені індивідуальними теплопунктами, що дозволяє дистанційно регулювати подачу тепла та використовувати його раціонально.

Читайте також