Яхту Royal Romance, яку забрали у Медведчука, продадуть - АРМА

Виручені кошти надійдуть до українського бюджету
Яхту Royal Romance, яку забрали у Медведчука, продадуть - АРМА
Яхта Фото Furkan Tumer з Pexels
29 Квітня 2022, 09:03
читать на русском

93-метрову яхту нардепа Віктора Медведчука вартістю близько 200 млн дол., яку арештував суд Львова, планують продати, а виручені кошти відправити до українського бюджету.

Про це повідомляють "Схеми" з посиланням на інформацію від керівника відділу комунікації Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та менеджменту активами (АРМА) Павла Бульдовича.

Представник АРМА зазначив, що хорватські правоохоронці наклали арешт на виконання санкцій для того, щоб ніхто "не вчинив з яхтою будь-які дії".

Після арешту яхти Офіс генпрокурора звернувся до АРМА щодо розробки дорожньої карти управління цим об’єктом. Наразі прокуратура розслідує справу Медведчука, тоді як АРМА забезпечує найбільш ефективний спосіб управління арештованими активами у цій справі. Надалі АРМА, найімовірніше, забезпечить реалізацію яхти на відкритих торгах зі зверненням виручених коштів на користь держави, – зазначив Бульдович.

Нагадаємо, на початку квітня суд передав арештовану п'ятипалубну яхту "Royal Romance" депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука в розпорядження Агентству з розшуку і управління активами (АРМА).

У Генеральній прокуратурі повідомили, що наразі яхта вартістю близько 200 млн доларів США, на яку судом раніше накладено арешт у кримінальному провадженні, перебуває у порту м. Рієка, Республіка Хорватія.

Читайте також

1