Квартири, предмети мистецтва та авто: правоохоронці вилучили майно у фірми дружини Медведчука

Арештовані активи продадуть, а гроші пустять на ЗСУ
Квартири, предмети мистецтва та авто: правоохоронці вилучили майно у фірми дружини Медведчука
Вилучення майна фірм Марченко Фото: https://t.me/UA_National_Police
8 Квітня 2022, 08:03
читать на русском

Правоохоронці арештували активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина розшукуваного депутата Віктора Медведчука Оксана Марченко.

Як повідомили в Національній поліції, слідчі Головного слідчого управління за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань НПУ здійснюють досудове розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина народного депутата Віктора Медведчука.

Зазначається, що 6 квітня слідчі, оперативники ДСР та кіберполіції провели санкціоновані судом обшуки за місцями знаходження нерухомості, що зареєстрована на вищезазначене товариство, зокрема і на дачі Медведчука "Ведмежа дубрава".

Правоохоронці вилучили понад 300 картин відомих художників (Бокшай, Ерделі, Манайло, Шолтес, Глюк), снігоходи, квадроцикли та автомобілі. Крім того, задоволено клопотання слідчих про арешт трьох квартир та двох майнових комплексів. Також готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучене в ході обшуків майно.

В НПУ повідомили, що арештовані активи будуть передані в управління до АРМА.

А кошти, отримані від продажу арештованих активів, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури.

Нагадаємо, Віктор Медведчук - український олігарх, народний депутат та кум Путіна. Перед російським вторгненням його дружина Оксана Марченко втекла до Білорусі, а сам політик втік з-під домашнього арешту та знаходиться у розшуку. 

Читайте також