Втік з-під домашнього арешту: суд Львова дозволив арештувати Медведчука

Місце перебування Медведчука поки невідоме
Важливо
Втік з-під домашнього арешту: суд Львова дозволив арештувати Медведчука
Віктор Медведчук на засіданні суду (фото: УНІАН)
18 Березня 2022, 20:16
читать на русском

Сьогодні, 18 березня, Личаківський районний суд Львова дозволив заарештувати народного депутата з фракції ОПЗЖ Віктора Медведчука, який напередодні втік з-під домашнього арешту.

Про це повідомили в ДБР у Telegram.

18 березня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у порядку, передбаченому ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що раніше слідчі ДБР та прокурори Офісу Генерального прокурора вжили заходів щодо міжнародного розшуку Віктора Медведчука.

Місце перебування Медведчука поки невідоме.

Нагадаємо, що 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

13 травня Печерський районний суд відправив Медведчука не у СІЗО, а під домашній цілодобовий арешт. Хоч прокурори вимагали тримання під вартою та до 15 років в'язниці.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов допустив обмін народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука на українців, яких утримують в Росії.

9 липня Печерський районний суд Києва залишив народного депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте також наш матеріал: Як Медведчука за держзраду ловили, а він сам прийшов

Читайте також

1