Як дізнатися про призначення субсидії онлайн: пояснення від Мінсоцполітики

Перевірити інформацію можна в реєстрі у відкритому доступі
Як дізнатися про призначення субсидії онлайн: пояснення від Мінсоцполітики
Субсидії (Фото: Наш репортер)
20 Грудня 2021, 15:47
читать на русском

Українці можуть дізнатися про те, чи призначена їм субсидія, онлайн, не виходячи з дому.

Про це йдеться в інтерв'ю міністра соціальної політики Марини Лазебної виданню "Факти".

Як зазначила Лазебна, по-перше, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення має повідомити людину про те, яке рішення було прийнято за його заявою: призначена субсидія або відмовлено в ній. Повідомити про це повинні протягом трьох днів з дня прийняття рішення.

По-друге, дійсно, людина може, не виходячи з дому, самостійно перевірити, чи призначена йому субсидія за даними Єдиного державного реєстру одержувачів житлових субсидій, - повідомила міністр.

Реєстр розміщений за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua. Пошук в реєстрі здійснюється за адресою. Тут можна подивитися, чи призначена субсидія, на який термін, які суми щомісячних нарахувань. Інформація оновлюється один раз на місяць - початку поточного місяця за попередній місяць, уточнила міністр.

Нагадаємо, на сайті Міністерства юстиції можна перевірити наявність заборгованості за комунальні послуги у Єдиному реєстрі боржників. Кожен охочий може там знайти інформацію самостійно, оскільки реєстр відкритий та безплатний.

У відповідних полях потрібно ввести особисті дані та вибрати категорію стягнення. Далі натиснути "Шукати", після чого з'явиться результат пошуку.

Читайте також