Міністерка Лазебна пояснила, коли треба звертатися за субсидією

У Мінсоцполітики наголосили, що звернутися за субсидією можна у будь-який час
Важливо
Міністерка Лазебна пояснила, коли треба звертатися за субсидією
Субсидії, пенсіонерка фото: УНІАН
9 Грудня 2021, 21:28
читать на русском

Малі доходи є єдиним критерієм, який визначає необхідність звернення за допомогою до держави.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила в ефірі програми "Сніданок" на каналі "1+1", фрагмент відео якої опубліковано на сторінці міністерства у Facebook.

По-перше, я хочу звернутися до українців: подати на субсидію можна в будь-який період року. Не треба чекати. Є один критерій – доходи тобі не дозволяють оплатити твою платіжку, тоді ти ідеш по субсидію. Крім того, якщо людина зараз звертається, а зараз опалювальний сезон, то субсидія призначається з початку опалювального сезону. Тобто заднім числом. Люди повинні про це знати, — розповіла Лазебна (досьє Марини Лазебної).

Міністр нагадала, що для оформлення субсидії необхідно подати два документи — заяву та декларацію про майновий стан і доходи.

Подати документи можна кількома способами: у центрі надання адміністративних послуг, працівнику в громаді, якщо в ній немає ЦНАПУ, через сайт Міністерства соціальної політики, або ж – скориставшись порталом "Дія".

Нагадаємо, від грудня цього року українці можуть оформити субсидії через "Дію". Для цього потрібно лише заповнити анкету, подати заявку чи згенерувати потрібну довідку в декілька кліків.

Читайте також