Як документи потрібні багатодітному чоловіку, щоб виїхати за кордон: пояснення ДПСУ

Прикордонники пояснили, які документи потрібні чоловікам з трьома та більше дітьми
Важливо
Як документи потрібні багатодітному чоловіку, щоб виїхати за кордон: пояснення ДПСУ
Кордон / Фото: УНІАН
27 Вересня 2022, 15:16
читать на русском

У Державній прикордонній службі України розповіли, що багатодітний батько може виїжджати за кордоном за наявності свідоцтв про народження дітей.

Про це йдеться у Telegram-каналі ДПСУ.

Чоловік, який є батьком трьох і більше дітей, може перетинати кордон за наявності свідоцтва про народження дітей (трьох і більше) або нотаріально завірених їх копій , - йдеться у повідомленні.

Крім цього, для перетину державного кордону окрім документів, які підтверджують особу, потрібно мати документи, які підтверджують факт утримання дітей. Це можуть бути:

  1. Свідоцтва про народження дітей.
  2. Свідоцтва про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше) та, відповідно:
    – свідоцтва про народження цих дітей,
    – або рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком,
    – або рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.
  3. Посвідчення батька багатодітної сім’ї.

Окрім цього, якщо чоловік не проживає однією сім’єю з дітьми, необхідно надати докази їх утримання: рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини (дітей) та довідку з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, та розміру сплати таких аліментів.

Виїзд чоловіків з інвалідністю

Згідно з частиною 1 статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", чоловіки з інвалідністю мають право на виїзд з України незалежно від групи інвалідності.

Проте для перетину кордону потрібен один з документів, які підтверджують інвалідність:

  • довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о);
  • або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;
  • або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України, в яких зазначено групу та причину інвалідності;
  • довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснили, чи можна українцям виїжджати із зони бойових дій чи окупації через тимчасово окуповані території або росію, щоб дістатися безпечного місця.

Читайте також

1