Як готувати спаржу та чим вона корисна

Спаржа — це овоч, а у їжу заведено вживати пагони цієї рослини, а ось в медичних цілях активно використовують його коріння
Як готувати спаржу та чим вона корисна
23 Січня 2023, 22:48
читать на русском

Зараз спаржу можна зустріти на полицях магазинів круглий рік, однак, як не крути, це весняний овоч, і для кулінарії найкраще підходять саме молоді його пагони.

Спаржа — це дієтичний продукт, відмінно підходить для тих, хто хоче схуднути. При цьому в складі даного овоча містяться: вітаміни групи В, А, РР, С, K і Е, калій, кальцій, магній, фосфор, сірка і амінокислоти.

За кожні 100 грамів спаржі людина може отримати 1,9 г білка, 3,1 г вуглеводів, 1,5 г харчових волокон і 0,1 г жирів.

Спаржа на сковороді

Інгредієнти:

  • спаржа - 400 грамів;
  • часник - 1-2 зубчики;
  • лимон - половина;
  • вершкове масло - 1 ст. ложка.

Насамперед вимийте добре спаржу, обсушити її на паперовому рушнику, видаліть грубі кінці. На сковороду відправте вершкове масло, розтопіть його.

Очистіть часник, наріжте його невеликими кубиками. Викладіть в масло і обсмажте пару хвилин, щоб він віддав свій смак і аромат.

Викладіть на сковороду спаржу, смажте її на середньому вогні до м'якості. Спаржу легенько перевертайте в процесі.

Потім зніміть її з вогню і перекладіть на тарілку для подачі. Збризніть готову спаржу соком лимона - і можна їсти.

Спаржа на грилі

Інгредієнти:

  • спаржа - 400 грамів;
  • оливкова олія - 4 ст. ложки;
  • сіль і спеції до свого смаку.

Зріжте нижні кінчики спаржі ножем. Викладіть спаржу в пластиковий пакет і залийте оливковою олією. Добре перемішайте, посипте сіллю і перемішайте знову. Залиште в пакеті до початку готування.

Розігрійте гриль і викладіть спаржу хрест на хрест, Це не дозволить їй скотитися. Смажте приблизно 10-15 хвилин в залежності від розміру. Іноді перевертайте. Спаржа повинна злегка підрум'янитися на верхівках.

Спаржа на грилі виходить дуже смачною. Зніміть спаржу з гриля і подавайте негайно.

Спаржа по-корейськи

Інгредієнти:

  • спаржа соєва - 100 грамів;
  • вода - 1,5 л;
  • морква - 1 шт;
  • часник - 2 зуб.;
  • лимон -1 шт;
  • цукор -2 ст. л;
  • сіль - 1 ч. л;
  • паприка - 0,5 ч. л;
  • коріандр - 0,5 ч. л;
  • олія - 3 ст. л.

Спаржа соєва - це похідна соєвих бобів. Соєва спаржа - це насичений білками рослинного походження концентрат. Її отримують штучно з натуральної корисної основи.

А ще спаржа соєва отримала назву — фучжу. Цей продукт дуже популярний в азійський кухні. Сьогодні такий харчовий компонент доступний і в нашій країні. Завдяки цьому ми можемо готувати і вживати в їжу спаржу.

Спаржа — рецепт: наламати на шматки по 4 - 5 см спаржу, залити холодною водою. Залишити набухати спаржу на 12 годин. Спаржа дуже сильно збільшується в розмірі.

Готову спаржу вичавити від води. Моркву натерти на тертці.

Приготувати маринад для соєвої спаржі. Для цього змішати лимонний сік, цукор, сіль, подрібнений часник і олію.

У маринад викласти моркву і спаржу, все перемішати. Залишити маринуватися на 1 годину. Через годину спаржа готова до вживання.

Читайте також

1