Як обміняти старі лампи на світлодіодні: пояснення Укрпошти

Проєкт стартує від понеділка, 16 січня у 6 регіонах
Важливо
Як обміняти старі лампи на світлодіодні: пояснення Укрпошти
Лампи
12 Січня 2023, 10:10
читать на русском

Обміняти старі лампи розжарювання на світлодіодні у відділеннях "Укрпошти" можна буде з кінця січня. З собою потрібно мати паспорт, код та несправні лампи в упаковці.

Про це повідомляє пресслужба "Укрпошти".

Як повідомляється, бета-тест програми з обміну LED-ламп пройде у шести регіонах, а потім запуститься по всій країні. Українці зможуть обміняти 5 ламп розжарювання на світлодіодні два типи цоколя Е27 та Е14. На першому етапі планується обміняти 15 млн ламп. Фінансуватимуть проєкт коштом ЄС.

Як відбуватиметься обмін ламп:

  • обмінювати лампи можна громадянам віком від 18 років, потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та справні лампи розжарювання;
  • необхідно подати електронну заявку через застосунок "Дія", таким чином замовивши лампи, та прийти до відділення "Укрпошти" протягом 5 діб після отримання підтвердження;
  • якщо людина не має можливості замовити лампи через "Дію", то вона має прийти до відділення Укрпошти з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання не більше 5 шт. За наявності вільних LED ламп буде здійснено обмін.

Обмін здійснюється виключно на справні лампи розжарювання. Якщо людина вдома виявить, що лампи не працюють, їх можна замінити на інші діодні.

"Такий обмін можна зробити один раз, повертати несправні лампи потрібно в упаковці від виробника. Без упаковки обмін не здійснюється", - звертають увагу на пошті.

Нагадаємо, уряд України вирішив запустити програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Програма у режимі бета-тестування стартує 16 січня. Це має суттєво скоротити навантаження на енергосистему.  Закупку близько 30 млн світлодіодних лампочок для України профінансує Єврокомісія.

Читайте також

1