Як оформити у дитсадок дитину ВПО: пояснення Мінреінтеграції

Для оформлення дитини до садка переселенцям додатково може знадобитися довідка про їх взяття на облік ВПО
Як оформити у дитсадок дитину ВПО: пояснення Мінреінтеграції
Дитячий садок (фото: Big Kiev)
10 Листопада 2022, 16:33
читать на русском

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України роз'яснили, які документи мають надавати внутрішньо переміщені особи при оформленні дитини в садок.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

"Освоювати нове місце проживання внутрішньо переміщені особи зазвичай починають із пошуку роботи. Для того, щоб працевлаштуватися, потрібно подбати про садок для дитини", - йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції зауважили, що останнім часом у дитячих садочках почали вимагати від батьків надання довідок із місць роботи. При цьому адміністрація посилається на рішення органів місцевої влади.

У такому випадку Довідка про працевлаштування батьків не потрібна і чинним законодавством вона не передбачена, роз'яснили у міністерстві.

Батьки подають тільки такі документи: свідоцтво про народження дитини, медичну довідку про стан її здоров’я і заяву.

У Мінреінтеграції нагадують, що для оформлення дитини до садка переселенцям додатково може знадобитися довідка про їх взяття на облік ВПО.

У разі зміни місця фактичного проживання внутрішньо переміщеної особи необхідно стати на облік за новим місцем. Переселенці повинні повідомити орган соціального захисту населення про переміщення на інше місце проживання або про повернення до постійного місця проживання.

Читайте також

1