Як працюватиме метро у разі нападу Росії на Київ: пояснення КМДА

У цей час підприємства критичної інфраструктури продовжать працювати
Як працюватиме метро у разі нападу Росії на Київ: пояснення КМДА
Метро Фото: https://t.me/KyivCityOfficial/1822
17 Лютого 2022, 15:54
читать на русском

У разі військового нападу Росії на України та спроби російських військ захопити Київ, метро перевозитиме лише працівників об'єктів критичної інфраструктури міста та працюватиме 6 годин на день. Весь інший час метро використовуватиметься як укриття.

Про це розповів директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор під час брифінгу 17 лютого.

Метро в цей час перевозитиме людей, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури. Це буде вранці та ввечері. 6 годин. По три години в піковий час. Весь інший час метро використовуватиметься як укриття. Червону гілку метро на Лівому березі буде зупинено, оскільки вона відкрита і найбільш уразлива у разі бомбардувань та ракетних атак, - пояснив він.

За словами Кандибора, якщо буде введено воєнний стан, то у столиці запровадять спеціальні автобусні маршрути для працівників підприємств критичної інфраструктури. Своєю чергою автобуси, які не будуть долучені до перевезення таких працівників, будуть використовуватись для евакуації громадян із міста.

Нагадаємо, що міністр оборони Олексій Резніков переконаний, що до Києва російські війська не дійдуть, тому столицю не захоплять.

Детальніше про те, як формуються на місцях загони тероборони, читайте у нашому матеріаліЯк у регіонах готуються до національного спротиву: територіальна оборона і добровольчі загони.

Читайте також

1