Як проходитиме навчання у школах Київської області з 1 вересня: подробиці від Кулеби

В усіх закладах освіти має бути укриття
Як проходитиме навчання у школах Київської області з 1 вересня: подробиці від Кулеби
Школа Фото: kyivcity.gov.ua
30 Червня 2022, 11:04
читать на русском

Київщина готується розпочати новий навчальний рік в режимі офлайн з 1 вересня.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації (ОВА) Олексій Кулеба.

За його словами, головна увага під час підготовки до цього навчального року в Київській області приділяється безпеці учнів та фахівців, які задіяні в освітньому процесі.

Поте, аби школи Київщини запрацювали у форматі офлайн, необхідно вирішити ряд безпекових питань.

У співпраці з органами місцевого самоврядування та центральними органами влади працюємо над тим, щоб першого вересня освітній процес розпочався офлайн, щоб діти могли ходити до школи та повноцінно там навчатися. В умовах повномасштабної війни під час підготовки головну увагу ми приділяємо безпеці дітей та працівників шкіл. наразі ми вирішуємо низку завдань. Разом з рятувальниками  будуть перевірені усі заклади та прилеглі території на наявність вибухонебезпечних предметів. буде забезпечена якісна система сповіщення та шляхи евакуації. Зокрема, і для дітей з порушенням зору та слуху, - сповістив він.

За словами Кулеби, для шкіл обов'язковою умовою для початку роботи буде наявність укриттів. Вони повинні бути у кожному навчальному закладі, або у безпосередній близкості до них та розраховані на усіх учнів та працівників. Якщо неможливо забезпечити укриття для всіх, навчання може проводитися у кілька змін. Також будуть створені запаси води, медикаментів та інших матеріалів.

На початку навчального року для персоналу та учнів будуть проведені тренування щодо порядку дій у разі сигналу повітряної тривоги. Під час сигналу повітряної тривоги освітній процес перериватиметься і за можливості проводитиметься в укритті. Відповідальність за стан укриття покладається на засновника  та на керівника закладу освіти. Тобто на місцеве самоврядування та на директорів освітніх закладів, - розповів очільник області.

За його словами, наразі в районах та громадах створені відповідні комісії, які розпочали обстеження всіх закладів освіти. після проведення всіх робіт з підготовки до навчального року комісії з представниками ДСНС будуть проводити перевірки та оформлювати акти готовності на кожен заклад освіти.

Нагадаємо, що у столиці депутати Київради ухвалили рішення обладнати у закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти найпростіші укриття "з метою підвищення рівня безпеки дітей та педагогів".