Якою буде погода навесні: прогноз погоди на три місяці

Вже у квітні очікується до 20 градусів тепла
Якою буде погода навесні: прогноз погоди на три місяці
Весна, карантин, відпочинок Фото: УНІАН
8 Лютого 2022, 14:56
читать на русском

Синоптики розповіли, якою очікується погода в Україні навесні.

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила виданню "Телеграф", що перший місяць буде холодним, проте вже у квітні температура повітря наблизиться до літньої.

Погода у березні:

Березень буде дуже колоритним. Можливі значні температурні гойдалки, навіть у другій половині місяця можливі різкі похолодання.

Погода у квітні:

Місяць відзначиться значним потеплінням. Мартазінова прогнозує, що до кінця місяця температура повітря сягатиме до 20 градусів тепла.

Погода у травні:

Останній місяць весни буде сухим та теплим. Синоптиця каже, що в Україні очікується звична для цього місяця погода. Опадів буде мало, температура повітря буде помірно теплою.

Раніше синоптик Леонід Горбань у своєму річному календарі на 2022 рік зазначав, що справжня весняна погода прийде ближче до травня. У березні морози затримаються до кінця місяця. Заморозки можливі навіть у квітні, нічні мінуси можливі до середини другого місяця весни.

Горбань писав, що березень почнеться снігом, дощами та морозами, перші два тижні будуть теплими, без опадів. До кінця місяця буде сухо, потепліє. Майже весь квітень пройде з дощами та нічними заморозками. Травень буде не спекотним. Дощитиме десь до 15 травня. Потім значно потепліє, буде сухо. До кінця місяця можлива сильна спека.

Читайте також