Якщо до кінця року діятиме тривалий локдаун, то в 2021 році економіка різко впаде

Мінекономіки прогнозує різке падіння економіки через жорсткий карантин
Якщо до кінця року діятиме тривалий локдаун, то в 2021 році економіка різко впаде
Карантин, магазин (фото з відкритих джерел)
5 Листопада 2020, 19:48
читать на русском

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України заявили, що, якщо до кінця року в Україні діятиме тривалий локдаун, падіння економіки в 2021 році різко прискориться.

Про це йдеться в Огляді економічної активності на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

У відомстві повідомляють, що падіння економіки в річному вираженні може скласти 5,6%

Зазначається, що наразі Мінекономіки залишає незмінним прогноз скорочення ВВП на рівні 4,8%. При цьому скорочення в IV кварталі прогнозується на рівні 3,0%.

Проте, якщо буде мати місце тривалий локдаун в Україні та світі, то падіння ВВП в IV кварталі може виявитися значно більшим - на рівні 6,0%, при таких умовах падіння ВВП за підсумками року очікується на рівні 5,6%, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що тотальний локдаун на всій території України запроваджувати на планують, але уряд може посилити карантинні обмеження, якщо ситуація з поширенням коронавірусної інфекції погіршиться.

4 листопада  у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що не виключають введення в Україні карантину "вихідного дня". Це потрібно, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби. Можуть закрити велику кількість магазинів, кафе і ресторани працюватимуть на "винос".