Якщо немає прецеденту - ми його створимо: Данілов про закон щодо деолігархізації

Секретар РНБО відповів на критику законопроєкту про олігархів
Якщо немає прецеденту - ми його створимо: Данілов про закон щодо деолігархізації
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
6 Червня 2021, 18:08
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов відповів на критику президентського законопроєкту щодо деолігархізації.

На своїй сторінці у Фейсбуці Данілов написав, що для деолігархізації в Україні не потрібно шукати законодавчих прецедентів у інших країнах.

Уся критика песимістів і "залежних" - для нас гарний стимул і підтвердження, що ми рухаємося в правильному напрямку, - написав він.

Данілов стверджує, що спостерігає за "бурхливою дискусією", яка розгорнулася навколо обговорення законопроєкту "про олігархів", внесеного президентом Володимиром Зеленським до парламенту. І часто зустрічає тезу про відсутність аналогічних правових актів в інших країнах.

Хотів би сказати про інше – про потребу не боятися, мати сміливість приймати рішення і не шукати готових шаблонів. Якщо немає прецеденту - ми його створимо, якщо немає аналогій – вони будуть, - написав секретар РНБО.

За його словами, українська ситуація, пов’язана з існуванням "олігархічно-кланової економіки, по-своєму унікальна", і якщо протягом тридцяти років традиційно-бюрократичними методами проблема не розв’язувалася, значить, "потрібні заходи екстраординарні і небанальні".


Контекст. Законопроєкт про олігархів, ініціатором якого виступив президент України Володимир Зеленський, 2 червня внесли до Верховної Ради України. Також передбачається створення реєстру олігархів.

Водночас голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що в законопроєкті про олігархів існує конфлікт інтересів.

Президент також пообіцяв, що питання про олігархів винесуть на всеукраїнський референдум.

Читайте також