Якщо відключили опалення: що робити, аби не замерзнути у квартирі

У таких випадках допоможуть старі добрі килими, важкі штори та електрогрілки
Якщо відключили опалення: що робити, аби не замерзнути у квартирі
2 Листопада 2023, 21:49
читать на русском

Про складнощі майбутнього опалювального сезону знають вже навіть діти, а тому всі, за можливості, утеплюють оселі. Однак, що робити, якщо раптом вимкнули батареї? Лайфхаками про те, як зберегти тепло вдома, поділилися в HOCHU.ua

Щільні штори

Штори із щільного матеріалу допоможуть зберегти тепло в приміщенні й захистити його від холоду, який іде з вікна. Зашторювати вікна треба із заходом сонця, а розшторювати, як тільки сонячні промінчики з'являться.

Килими

У приміщеннях, де багато текстильних елементів, зокрема килимів, пледів, ковдр набагато тепліше, оскільки за таких умов тепло зберігається краще.

Фольга між стіною і батареєю

Якщо розмістити між радіатором і стіною невеликий екран із фольги кухонної або фольгопласту, то зменшиться кількість тепла, яке віддається у зовнішні стіни.

Відчиняйте двері у ванну й духовку

Ви покупалися у гарячій воді або запекли м'ясо на вечерю в духовці? То мерщій випускайте тепло назовні. Тепло з ванної чи духової печі здатне підвищити температуру повітря в оселі.

Пухирчаста плівка на вікна

На зиму вікна радять заклеювати пухирчастою плівкою, аби зменшити втрату тепла через вікна.

Електричні грілки й обігрівачі

Цей варіант потребує більше витрат, зокрема на самі обігрівачі й на електроенергію, однак ці пристрої гарантовано зігріють вас.

Ванночки для ніг

Поставити ноги у гарячу воду - це чудова ідея, аби швидко зігрітися вдома навіть без опалення. Завжди тримайте ноги у теплі!

Термобілизна й теплий одяг

Термобілизна допомагає ефективно зберігати тепло тіла, а також варто подбати про теплий одяг із вовною і флісом у складі.

Грілки з пластикових пляшок

Простий лайфхак: набрати у пластику пляшку гарячу воду й тримати її біля себе, щоб вода віддавала тепло.

Нагадаємо, про те, як правильно утеплити приміщення до зими, читайте в нашому матеріалі Зима на порозі: як дешево і якісно зберегти тепло в оселі.

Читайте також

1