Яку допомогу можуть отримати українці на деокупованих територіях: пояснення міністерства

Люди, що пережили окупацію, можуть отримати одразу кілька видів виплат
Яку допомогу можуть отримати українці на деокупованих територіях: пояснення міністерства
Гроші, готівка (фото: УНІАН)
12 Жовтня 2022, 10:14
читать на русском

Українці на звільнених територіях вже зараз можуть отримати пенсії та соцвиплати, а також розраховувати на додаткові кошти.

Для таких громадян передбачено кілька видів фінансової допомоги, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у своєму Telegram-каналі.

Зокрема, на деокупованих територіях діє пілотний проєкт грошової допомоги, який реалізується Мінреінтеграції спільно з Товариством Червоного Хреста України.

"Укрпошта" здійснює виплати в розмірі 1200 грн на кожного члена родини, що перебував в окупації. Їх можуть отримати всі мешканці звільнених територій – незалежно від віку та статі, які були вимушені жити під окупацією.

Щоб отримати ці гроші треба звернутися до органів місцевого самоврядування чи призначених військових адміністрацій, де формуються списки громадян.

А вже з 20 жовтня мешканці звільнених регіонів зможуть отримати ще одну додаткову грошову допомогу. Міжнародна організація з міграції планує виплачувати громадянам на звільнених територіях фінансову допомогу у розмірі 2200 гривень. Її зможуть отримати українці, що пережили окупацію, не виїжджаючи за території, які були захоплені ворогом. Для цього треба також звернутися до органів місцевого самоврядування чи призначених військових адміністрацій.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики анонсували запровадження універсальної соціальної допомоги громадянам, які опинилися у біді.

Читайте також

1