Яроша пропонують зробити головою делегації в ТКГ - нардепка

Непослідовність, аматорство, кадрова нерозбірливість діючої влади призвели до низки гучних скандалів навколо ТКГ
Яроша пропонують зробити головою делегації в ТКГ - нардепка
Дмитро Ярош (фото: УНІАН)
13 Жовтня 2020, 15:29
читать на русском

На сайті президента зареєстровано петицію – призначити головою української делегації в Тристоронній контактній групі екслідера "Правого сектора" Дмитра Яроша.

Про це повідомляє офіційне онлайн-представництво президента України.

Ініціатором петиції є народна депутатка фракції "Європейська солідарність" медик-доброволець Яна Зінкевич.

У документі наголошується важливість переговорного процесу в Мінську. Вказується, що перемовини зайшли у глухий кут. На думку ініціаторки петиції, авторитет Яроша як мужнього воїна-захисника посилять українську позицію у перемовному процесі та поставлять на місце країну-агресора.

Станом на 15.30 документ, зареєстрований 13 жовтня, підписали більше 1000 осіб. Для розгляду президентом петиція має протягом 92 днів набрати 25 тисяч голосів.

Наша позиція чітка й послідовна: Україні вкрай потрібен мир, але не ціною капітуляції. І тут багато залежить від української делегації у Тристоронній контактній групі, злагодженості її дій, єдності позицій учасників. Фактично зміст роботи ТКГ мусить бути концентрованим викладом державної політики України та чіткої позиції Президента з найбільш болючого питання українського сьогодення – війни на Донбасі, - зазначає нардепка.

Читайте також

Непослідовність, аматорство, кадрова нерозбірливість діючої влади призвели до низки гучних скандалів навколо ТКГ. Останній приклад – міркування В.Фокіна щодо відсутності доказів російської агресії проти України. І хоча цього діяча далеких 90-х років у складі української делегації більше немає, осад залишився, - йдеться у петиції.

Як зазначає Зінкевич, то внаслідок цього аматорства громадяни України не можуть мати довіри до діяльності делегації та результатів її роботи.

Тристоронній контактній групі потрібно придати динамізму. Тому вносимо пропозицію Президентові України В.Зеленському призначити головою української делегації політичного та громадського діяча Д.А.Яроша. Його авторитет воїна-захисника, мужність і відданість посилять українську позицію у перемовному процесі та поставлять на місце країну-агресора, - додає нардепка.

Читайте також

Нагадаємо, що 30 вересня на тлі відставки Вітольда Фокіна з посади першого заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі екслідер "Правого сектору" Дмитро Ярош оголосив, що готовий стати керівником від України у ТКГ і замінити Вітольда Фокіна.

1