Ющенко: Путін уже програв, але ми ще не виграли

Третій український президент вірить у перемогу над рашистами
Ющенко: Путін уже програв, але ми ще не виграли
Віктор Ющенко Фото: https://www.facebook.com/president.ukraine
25 Серпня 2022, 13:03
читать на русском

Третій президент незалежної України Віктор Ющенко вірить у перемогу України у війні проти росії.

Також він вважає, що Україні вдасться деокупувати захоплений росіянами Крим.

Про це він сказав в інтерв'ю УП. 

За півтора місяця ми показали, що абсолютно бездумний путінський план, коли він сподівався, що на Холодній горі в Харкові його будуть зустрічати так, як в Криму, і будуть закидати Т-72 гвоздічками та вистеляти килими. Те саме в Чернігові, те саме у Сумах моїх. Херсон взагалі вражає, коли кожен день з українським прапором, без зброї, декілька сот, інколи декілька тисяч людей виходять, зупиняють російську автотехніку військову. Хтось правильно сказав, що російська армія не сильна, але довга. От з цією довжиною нам і приходиться зараз боротися, бо тих 190 тисяч, що Путін кинув у лютому, уже 85% перемелено: і лежать вони в українській землі або десь в госпіталях російських.

Ющенко каже, що ЗСУ "вже жару дали йому".

За словами третього президента, що стосується повернення Криму, то це "сакральна частина українського плану, яка, безумовно, відбудеться".

І ті останні три дні, які наповнені подіями від Джанкою до всіх аеропортів, які дістали українські партизани, дає велику надію. Це все говорить про те, що ми находимося у ситуації, коли Путін уже програв, безумовно. Але ми ще не виграли.

Для перемоги, каже Ющенко, потрібно "дві речі": оперативна належна військова допомога та врегульований статус Чорного моря.

Ми залишили Чорне море як море для провокацій і для військового використання росією. Путін робить на Чорному морі не все, що завгодно, але дуже багато підлих речей. Акваторія Чорного моря давно потребує окремого статусу, окремого рішення. І Чорне море повинно виведеним бути з активних військових дій, зокрема російської сторони.

На його думку, також допоможе виграти у війні "візова політика".

Нагадаємо, третій президент Україні Віктор Ющенко вважає, що російський диктатор владімір путін переступив "червону лінію", коли ухвалив рішення почати війну в Україні.

1