З Афганістану не евакуювали ще 90 українців

МЗС шукає шляхи евакуації громадян
З Афганістану не евакуювали ще 90 українців
Аеропорт Кабула, евакуація (фото: timesofisrael.com)
25 Серпня 2021, 15:57
читать на русском

З Афганістану ще не евакуювали 90 громадянин України.

Про це повідомив прессекретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає РБК-Україна. 

На території Афганістану продовжує залишатися близько 90 громадян України. МЗС та наше посольство в Таджикистані разом з іншими причетними відомствами зараз опрацьовують можливі шляхи евакуації наших громадян з Афганістану, зокрема із залученням логістичних можливостей західних партнерів, - сказав Ніколенко.

За його словами, для України є в пріоритеті евакуація українців та членів їхніх родин, але Україна не виключає й евакуацію іноземців, якщо для цього будуть можливості.

Нагадаємо, ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні.

15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу влади. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Крім того, через захоплення влади в Афганістані талібами Україна почала евакуацію з країни своїх громадян. З Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

Читайте більше у нашому матеріалі: Таліби захопили Афганістан: чи закінчилась 20-річна війна та хто "здав" країну

Читайте також

1