З європейських готелів можуть зникнути мініатюрні шампуні та гелі для душу

Єврокомісія запропонувала заборонити використання мініатюрного туалетного приладдя в готелях Європи в рамках нових правил зі скорочення відходів з пластику
З європейських готелів можуть зникнути мініатюрні шампуні та гелі для душу
Шампунь в готелі
16 Грудня 2022, 16:17
читать на русском

Європейським готелям доведеться використовувати великі багаторазові пляшки з шампунями, лосьйонами для тіла та гелями для душу, інакше гостям доведеться привозити ці продукти з собою.

Про це повідомляє SchengenVisaInfo.com.

За підрахунками Єврокомісії, кожна європейська країна щорічно виробляє майже 180 кілограмів пластикових відходів. Упаковка при цьому є одним з основних видів використання пластикових матеріалів, оскільки 40% пластику і 50% паперу, використовуваних в ЄС, йдуть саме на ці цілі.

Європейські чиновники констатують, що на Європу чекає ще більше збільшення кількостей подібних відходів, якщо не будуть вжиті якісь заходи. Зокрема, згідно з прогнозами, до 2023 року обсяг відходів упаковки збільшиться на 19%, а кількість відходів пластикової упаковки збільшиться на 46%.

Нові зміни спрямовані на припинення зростання відходів, а також на заохочення споживачів до використання багаторазової упаковки і скорочення надмірної упаковки.

Цей крок є частиною плану дій з економіки замкнутого циклу Європейської зеленої угоди, спрямованого на те, щоб зробити екологічні продукти доступною нормою, а упаковку – придатною для вторинної переробки протягом наступних восьми років. Прагнучи заохотити повторне використання упаковки, постачальники послуг у різних галузях планують пропонувати певну кількість своєї продукції у вигляді багаторазових альтернатив, таких як засоби гігієни, доставка електронної комерції або напої на винос.

Також буде заборонена одноразова упаковка для напоїв і продуктів, фруктів і овочів, а також мініатюрні пляшечки для шампуню та інша упаковка в готелях.

Згідно з планами Єврокомісії, до 2050 року пакувальний сектор повинен стати на шлях "кліматичної нейтральності".

Тепер цю пропозицію мають затвердити на рівні Європейського Парламенту та Європейської Ради.

Нагадаємо, Європейський парламент ухвалив нові правила, що запроваджують загальний зарядний пристрій для невеликих електронних гаджетів, таких як смартфони та планшети. Це рішення заощадить тисячі тонн електронних відходів щороку, полегшить повторне використання старої електроніки, покращить зручність для споживачів, зменшить непотрібні витрати.

Читайте також