З Лівії четверо українських моряків повертаються на батьківщину

Лівійський суд засудив їх до п’яти років ув’язнення
З Лівії четверо українських моряків повертаються на батьківщину
Танкер Captain Khayyam (фото: з відкритих джерел)
Четверо українських моряків із танкера Captain Khayyam повертаються в Україну. Їх затримали в територіальних водах Лівії 2016 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

В Україну повертаються чотири українських громадянина – члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який було затримано в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року. Моряки Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський та Павло Чайка вже в дорозі додому, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чотирьох українців та інших членів екіпажу танкера Captain Khayyam у грудні 2017 року лівійський суд засудив до п’яти років ув’язнення.

Оскільки двоє українських моряків мають проблеми зі здоров’ям, представники України неодноразово порушували перед лівійською стороною питання їхнього звільнення з гуманітарних міркувань, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Президент України Володимир Зеленський привітав звільнення українських громадян і зазначив, що нарешті вони зможуть відсвяткувати Різдво у колі своїх рідних і близьких.

Українська держава не забуває та не залишає в біді своїх громадян. І ми робимо все можливе, використовуємо всі канали, щоб українці, які хочуть повернутися додому, могли це зробити, – зауважив він.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба тримає процес повернення моряків під контролем.

Нагадаємо, що український нацгвардієць Віталій Марків повернувся до України. Апеляційний суд 3 листопада 2020 року зняв з нього усі звинувачення.

1