З новою зброєю Україна непомітно змінює військову стратегію - ЗМІ

Україна сподівається розпочати перелом ходу війни на півдні, особливо на Херсонщині
Головне
З новою зброєю Україна непомітно змінює військову стратегію - ЗМІ
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
15 Серпня 2022, 05:09
читать на русском

Після отримання від партнерів озброєння великої дальності Україна змінює свою військову стратегію.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Зазначається, що з весни до літа українські військові зазнавали обстрілів з боку російської артилерії на сході України, поступово втрачаючи позиції й близько 200 військових на день у нерівних боях.

Але останніми тижнями Україна змінила свою стратегію за допомогою нової зброї і досягла успіху, принаймні на даний момент, в уповільненні просування Росії, - повідомляють журналісти.

Завдаючи ударів у глибокому тилу ворога, українці виснажують бойовий потенціал Росії, сповільнюючи її просування на сході та створюючи нові вразливі місця на півдні, - додають вони.

NYT відмічає вибухи на авіабазі в Криму й підриви мостів у Херсонській області. На думку журналістів, ця стратегія, здається, дає певні результати. Хоча українські військові не досягли серйозних територіальних успіхів, їм вдалося сповільнити просування росії країною принаймні на цей час і зупинити важкі втрати, яких Україна зазнала в останні місяці.

Також зазначається, що російські військові все ще мають сили для продовження наступальних операцій.

Зусилля України на півдні є не так зміною підходу, як розширенням за допомогою нової зброї більшої дальності стратегії, прийнятої на початку війни і покликаної зрівняти правила гри з Росією. Оскільки російська армія набагато перевершує сили України за кількістю військовослужбовців, зброї та боєприпасів, українські збройні сили мали бути новаторськими та гнучкими, - вказано у статті.

Журналісти зазначають, що Україна сподівається розпочати перелом ходу війни на півдні, особливо на Херсонщині.

Український шлях, який з кожним днем ​​стає дедалі очевиднішим, полягає у завданні ударів, що підривають здатність Москви підтримувати сили, розгорнуті нею на фронті, - йдеться у статті.

Нагадаємо, що Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що у розмінуванні Чонгару можуть бути винні лише військові.

Читайте також