З окупованої території намагалися вивезти 150 тисяч доларів США

Гроші вилучені до з'ясування обставин
З окупованої території намагалися вивезти 150 тисяч доларів США
Вивезення грошей Фото: Штаб ООС
30 Грудня 2020, 06:02
читать на русском

В районі ООС затримали чоловіка, який незаконно перевозив понад чотири мільйони гривень.

На КПВВ "Станиця Луганська" силами та засобами Державної фіскальної служби України, що включені до складу Об’єднаних сил, та співробітниками СБУ було затримано чоловіка, який здійснював незаконне переміщення грошей.

Як повідомляють у Штабі операції Об'єднаних сил, в ході огляду особистих речей, встановлено, що вказаний громадянин – житель міста Красний Луч, мав при собі 150 000 доларів США, що в еквіваленті національної валюти за курсом НБУ становить 4 млн 261, 5 тисяч гривень.

Читайте також

Проте гранично допустима сума для переміщення з тимчасово окупованої території на територію України є сума, що не перевищує 50000 гривень, - нагадали у Штабі.

Стосовно чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення. Гроші вилучені до відповідного рішення суду та передані на зберігання у відділення банку.

Нагадаємо, у грудні оперативники Нацполіції затримали групу військовослужбовців ЗСУ, які торгували зброєю із зони проведення Операції об'єднаних сил. До складу злочинного угруповання входили військові, які проходять службу в Одеській та Донецькій областях.