З оваціями та феєрверком: у Харкові поховали Кернеса - відео

З мером Харкова прийшло попрощатися майже 110 тисяч людей
З оваціями та феєрверком: у Харкові поховали Кернеса - відео
Генадій Кернес (фото: Facebook)
23 Грудня 2020, 15:47
читать на русском

Мера Харкова Геннадія Кернеса, який помер 17 грудня, поховали на міському цвинтарі №2 після п`ятигодинної церемонії прощання в оперному театрі.

Про це повідомили місцеві телеграм-канали.

Труну з тілом Кернеса з Оперного театру винесли під аплодисменти та крики "Дякую" від людей, які зібралися під будівлею.

Сама ж церемонія прощання в театрі затягнулася на годину, оскільки всі охочі не змогли вчасно віддати шану меру Харкова.

За попередніми підрахунками поліції, попрощатися з Кернесом прийшло понад 110 тисяч людей.

Кернеса  поховали на цвинтарі №2 на алеї почесних харків’ян неподалік колишнього мера Харкова, керівника Адміністрації президента Леоніда Кучми Євгена Кушнарьова.

На самому кладовищі перебували кілька сотень людей, зокрема рідні, близькі та друзі Кернеса, а також керівники Харківської міської ради. Однак вдовж вулиці Пушкінської по дорозі до цвинтаря похоронну процесію також вітали сотні мешканців Харкова.

До труни Кернеса принесли національний прапор України та прапор Харкова із чорними траурними стрічками, а також траурні вінки. Священники прочитали заупокійний молебень. Під час відспівування поблизу цвинтаря хтось запустив салют.

Обставини цього інциденту зараз з`ясовує поліція. Як повідомив "Суспільному" керівник ГУ НП України в Харківській області Андрій Рубель феєрверк запустили в районі станції метро "Київська".

Читайте також

Нагадаємо, міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська повідомила, що виконувачем обов'язки мера Харкова замість померлого Кернеса стане секретар харківської міської ради Ігор Терехов.

Ввечері 21 грудня тіло Кернеса доставили до Харкова з Берліна.

Читайте також наш матеріалПомер мер Харкова: яким був Кернес, на що хворів та хто його замінить.