За брата судді Вовка внесли понад сім мільйонів гривень застави

Юрія Зонтова звинувачують у корупції
За брата судді Вовка внесли понад сім мільйонів гривень застави
Гроші, знайдені у Зонтова (Фото: САП)
15 Грудня 2021, 20:08
читать на русском

Брат голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка адвокат Юрій Зонтов, вийшов з-під арешту. За нього внесли заставу 7,6 млн гривень.

Про це повідомляє РБК Україна.

Про звільнення Зонтова з-під варти повідомила речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

Зонтов вийшов із СІЗО після внесення застави, - повідомила вона.

Обвинувачений перебував під вартою з квітня. Тепер він зобов'язаний носити електронний браслет і не залишати місце проживання без дозволу слідства і суду.

Нагадаємо, у листопаді Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи рідного брата голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка Юрія Зонтова.


Контекст. 6 квітня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро затримало "на гарячому" при отриманні ста тисяч доларів хабаря рідного брата судді Павла Вовка. За попередньою версією, гроші призначалися для самого голови ОАСК Павла Вовка.

У НАБУ зазначили, що під час обшуку виявлені великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч грн і 100 шекелів.

9 квітня суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка під варту до 4 червня з альтернативою застави у 35 млн 185 тисяч гривень.

Читайте також

1