За критику влади - 7 років тюрми: у Раді з`явився новий скандальний законопроєкт

Автором цього "шедевру" є сумнозвісний нардеп Георгій Мазурашу, якому постійно спадають на думку, м`яко кажучи, дивні для демократичного суспільства ідеї
Головне
За критику влади - 7 років тюрми: у Раді з`явився новий скандальний законопроєкт
Георгій Мазурашу (Фото з особистого архіву нардепа)
24 Квітня 2023, 11:42
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу" Георгій Мазурашу нещодавно зареєстрував на сайті Верховної Ради законопроєкт №9223, який передбачає ув'язнення українців на 5-7 років за критику влади. Посадовець заявив, що вже втомився поповнювати "чорний список" хейтерів у Faceebook і обрані народом депутати не мусять читати "тонни сміття" від коментаторів.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі.

Крім того, Мазурашу хоче, щоб українці вказували під кожним гнівним коментарем свою адресу проживання.

"Це нормально, коли обраний народом депутат має читати тонни сміття та образ про себе в інтернеті? Я вже, вибачте, "забембався" поповнювати чорний список, мене вже Facebook попереджає, що в мене дуже великий блек-лист. Я вважаю, цю проблему давно треба вирішити на законному рівні: пиши під справжнім іменем, вказуючи адресу. Щоб (як мінімум) можна було мати розуміння – а ти голосував за народного депутата, прізвище якого кривляєш у Faceebook?", – написав Мазурашу.

Також нардеп пропонує, щоб українські спецслужби вплинули на адміністрацію соцмережі. Бо ні сам депутат, ні його помічники, мовляв, не можуть заблокувати численні фейкові профілі з його ім'ям.

Скандальна ініціатива наробила багато галасу – під дописом нардепа зібралися користувачі, яким ідеї Мазурашу явно прийшлися не до вподоби. Українці звертають увагу на неграмотність посадовця, нагадують йому, як потрібно працювати, щоб не отримувати хейт у свою сторону, та дотепно жартують, що своїми коментарями вже наговорили собі на статтю.

Зазначимо, що під проєктом закону №9223 на сайті Верховної Ради авторами зазначені, окрім Мазурашу, ще четверо депутатів від фракції "Слуга Народу": Сергій Кузьміних, Максим Павлюк, Михайло Лаба та Олег Арсенюк. На їхню думку, ініціатива сприятиме боротьбі з ботами.

Так, за "недостовірну інформацію" стосовно держпосадовців, яка розповсюджується з фейкових акаунтів у Facebook чи Twitter, депутати пропонують саджати на 5-7 років і конфісковувати майно.

Нагадаємо, нардеп Мазурашу і раніше відзначався скандальними законопроєктами, зокрема про дозвіл командирам на убивство підлеглих, які відмовляються виконувати накази під час війни, про те, аби з 16 років дозволити балотуватися в мери, а ще раніше - про заборону ЛГБТ спільноти в Україні та про заборону продавати спиртне у магазинах (у мирний час до війни)

Читайте також

1