За крок до війни: чи відвідає Пелосі Тайвань

Поїздка буде зосереджена на взаємній безпеці, економічному партнерстві та демократичному врядуванні в Індо-Тихоокеанському регіоні
За крок до війни: чи відвідає Пелосі Тайвань
Спікер Палати представників Ненсі Пелосі / Фото: GettyImages

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі очолить делегацію Конгресу в Індо-Тихоокеанському регіоні. Поїздка включатиме візити до Сінгапуру, Малайзії, Південної Кореї та Японії.

Про це повідомили в офісі Ненсі Пелосі.

Сьогодні наша делегація Конгресу їде до Індо-Тихоокеанського регіону, щоб підтвердити сильну та непохитну прихильність Америки нашим союзникам і друзям у регіоні, - сказала Ненсі Пелосі.

Вона зазначила, що в Сінгапурі, Малайзії, Південній Кореї та Японії делегація проведе зустрічі високого рівня, на яких обговорять просування спільних інтересів та цінностей, зокрема, миру та безпеки, економічного зростання та торгівлі, пандемії коронавірусу, кліматичної кризи, прав людини та демократичного врядування.

Я маю честь як спікера очолити цю видатну групу членів, до якої входять голови комітетів і підкомітетів юрисдикцій і поборники міцного партнерства між США та Азіатсько-Тихоокеанським регіоном, - пояснила вона.

Нагадаємо, обстановка поблизу Тайваню напружується. Китай проводить "навчання" в провінції Фуцзянь (межує з Тайванем), масово запускаючи РСЗВ у напрямку Тайваню.

Там же був помічений дивізіон ЗРК середньої дальності HQ-22 Народно-визвольної армії Китаю. Паралельно до регіону заходить американський флот, у повітрі бойові літаки ВПС США.

Читайте також

1