За лідера антивакцинаторів Стахіва внесли майже мільйон застави

Суд змусив активіста проти судово-психіатричну експертизу
За лідера антивакцинаторів Стахіва внесли майже мільйон застави
Остап Стахів Фото: facebook.com/groups/378154303244776/
1 Грудня 2021, 17:14
читать на русском

У середу, 1 грудня, лідера антивакцинаторів зі Львова Остапа Стахіва випустили з СІЗО після того, як його прихильники внесли за нього майже мільйон гривень застави.

Про це повідомила громадська організація "Права людини", якою керує активіст.

Після виходу із СІЗО Стахів повідомив, що поїде додому збирати речі, оскільки має з’явитися в обласну психіатричну лікарню, де за рішенням суду пройде судово-психіатричну експертизу.

У ГО "Права людини" зазначили, що згідно з ухвалою слідчого судді, Стахів перебуватиме в психіатричній лікарні у загальній палаті із загальним доступом, маючи можливість вільно виходити спілкуватись з відвідувачами, користуватись телефоном - на умовах застави.

Лікарі будуть опитують його, спостерігатимуть за поведінкою. Ліки до нього ніякі застосовувати не будуть, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 17 листопада СБУ блокувала деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі та захопити владу. Лідеру так званих "антивакцинаторів" львівському активісту Остапові Стахіву та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України.

18 листопада районний суд Львова помістив Стахіва на 60 днів під варту із можливістю внесення майже мільйону гривень застави.

24 листопада прихильників активіста помітили на мітингу з QR-кодами партії Путіна.

Також прихильників Стахіва помітили біля Верховної Ради під час акції протесту - їм роздавали гроші з Росії.

Читайте також