Група "антивакцинаторів" планувала захопити владу в Україні - фото

Їхні дії координували російські куратори
Група "антивакцинаторів" планувала захопити владу в Україні - фото
СБУ (фото: facebook.com/SBU.Office.in.Zakarpatska.Oblast)
17 Листопада 2021, 05:00
читать на русском

СБУ блокувала деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі та захопити владу.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Незаконні угрупування закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори, а діяли вони одразу в декількох регіонах України.

Лідеру так званих "антивакцинаторів" та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України.

Зловмисники листувались у месенджерах, підшукували зброю та співучасників. Вони планували захоплювати владу у відповідних регіонах та збиралися створити на території України власні територіальні громади із "власною міліцією" та "економікою".

Під час санкціонованих обшуків вилучено докази, які вказують на можливе фінансування їх діяльності представниками РФ. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що СБУ нейтралізувала антиукраїнську діяльність "активістів" у Київській області. Члени угруповання проводили мітинги і закликали до захоплення державної влади в Україні.

Читайте також

1