За програмою "Зелена країна" висадили вже майже 180 мільйонів дерев (фото)

Висадка дерев ведеться на усіх територіях країни, які не перебувають в окупації
За програмою "Зелена країна" висадили вже майже 180 мільйонів дерев (фото)
Ліс (Фото: Руслан Стрілець Фейсбук)
20 Вересня 2022, 06:13
читать на русском

У рамках ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським програми "Зелена країна" вже висаджено 179,5 млн дерев.

Про це міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець повідомив у Фейсбуці.

Там, де не було бойових дій, висадку ніхто не скасовував, незважаючи на ризики. В рамках програми Президента Володимира Зеленського "Зелена країна" висаджено вже 179,5 млн деревних рослин, - зазначив Стрілець (досьє Руслана Стрільця).

За його словами, нині під російською окупацією перебуває близько 4,5 тис. кв. км лісу. Це більше, ніж площа лісових насаджень у Нідерландах (3,6 тис. кв. км) чи Молдові (3,2 тис. кв. км).

Ми обрахували приблизні збитки для українського лісу від війни – близько 16 мільярдів гривень. І це – без урахування звільнених територій на Харківщині. Ці дані яскраво демонструють, наскільки вагомий удар приймає на себе лісове господарство України, і наскільки вагомим є вклад лісівників у відновлення України, - додав Стрілець.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський торік під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Екологія" підписав указ про старт проєкту "Зелена країна". Водночас президент у найближчі три роки наказав висадити в Україні один мільярд дерев.

1