За тиждень у КСУ не проводили засідань, бо судді не ходять на роботу

Останнє рішення суд ухвалив ще у жовтні минулого року
За тиждень у КСУ не проводили засідань, бо судді не ходять на роботу
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
12 Лютого 2021, 13:16
читать на русском

Цього тижня Конституційний суд України мав розглянути низку справ, але жодного засіданні не відбулось через відсутність кворуму.

Про це повідомила представниця Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря у Telegram.

Совгиря зазначила, що цього тижня КСУ мав розглядати низку справ, зокрема і в складі Великої палати. Проте жодне засідання Великої палати КСУ так і не відбулось через відсутність кворуму (тобто через неявку достатньої кількості суддів на засідання).

При цьому на сайті суду відсутні будь-які відомості щодо причин відсутності кворуму, - повідомила вона.

За словами Совгирі, цього тижня відбулось тільки одне засідання Другого сенату КСУ (Сенат — це орган КСУ, до складу якого входить 1/2 суддів КСУ), на якому розглядались декілька конституційних скарг громадян.

Читайте також

Представниця ВР у КСУ зазначила, що провадження в справах за всіма цими скаргами відкривалось більше, ніж пів року тому, за деякими скаргами - у 2018 р. Але жодних рішень суд так і не ухвалив.

Отже, за станом на сьогодні останнім ухваленим рішенням Конституційного суду залишається рішення від 27.10.2020 року (щодо антикорупційного законодавства), - сказала вона.

Тому така робота КСУ викликає питання щодо ефективності органу, на утримання якого держава витрачає щомісяця майже 27 мільйонів гривень незалежно від результатів його роботи.

Нагадаємо, що через те, що голова Конституційного суду Олександр Тупицький відсторонений від роботи і його не пускають на роботу, КСУ не може оплатити комунальні платежі й видати зарплату співробітникам.

1