За вбивством Шишова стоять спецслужби Росії або Білорусі - друзі активіста

Щучко заявив, що Шишов планував дитину, а не суїцид
За вбивством Шишова стоять спецслужби Росії або Білорусі - друзі активіста
Віталій Шишов Фото: https://www.instagram.com/vvshishov/
8 Серпня 2021, 14:36
читать на русском
Смерть білоруського активіста Віталія Шишова у Києві не пов'язана з самогубством. За вбивством стоять спецслужби Росії або Білорусі.

Про це заявив друг Шишова Юрій Щучко в ефірі каналу "Україна 24".

Коли ми за два дні до смерті Віталія зустрічалися і гуляли містом, він, я і його подруга розмовляли про дітей, сміялися, веселилися. Я їм говорив як старший товариш: давайте, дитинку народите, я буду допомагати, буду їй на 3 години на тиждень халявним дідом. Ми посміялися, Віталій говорив: так. Тобто людина, яка планує сім'ю, дитину, вибачте, про суїцид не думала, - розповів він.

За його словами, це справа рук "або спецслужб Білорусі, або це за допомогою спецслужб Росії".

Ви розумієте логіку: якщо прибрати активістів середньої ланки, то зв'язок між низовими активістами та лідерами протестів пропадає. Дістати людину в Україні, на мій жаль, набагато простіше, ніж у тій же Польщі чи Литві. Це ще й за рахунок того, що відсутній мовний бар'єр, - сказав Щучко.

Нагадаємо, що Шишова знайшли повішеним 3 серпня в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання. Крім цього, за Віталієм велося стеження. Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також не раз попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в РБ про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації.

Читайте також

1