Заборону на виїзд чоловікам 18-60 років не знімуть найближчим часом - депутат

Поки що це питання не вирішене
Важливо
Заборону на виїзд чоловікам 18-60 років не знімуть найближчим часом - депутат
Державний кордон України Фото: УНІАН
18 Серпня 2022, 11:14
читать на русском

У Верховній Раді не бачать підстав для дозволу виїжджати за кордон певній категорії громадян призовного віку.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Федір Веніславський в Media Center Ukraine - Ukrinform.

За його словами, росія проводить діяльність щодо переведення своєї економіки на воєнний стан, на воєнні рейки, тому продовження правового режиму воєнного стану - це консолідація зусиль органів державної влади України, всіх складових сектору безпеки та оборони з відбиття ворожої агресії.

Студенти та деякі інші категорії згідно із законом мають відстрочку призову та можуть виїжджати за межі країни за наявності документів. Інші мають залишатися в Україні, якщо немає законних підстав виїзду з України, - заявив депутат.

Веніславський додав, що у Верховній Раді постійно підіймається питання виїзду за кордон чоловіків призовного віку, але певної категорії.

За його словами, найчастіше пропонують дозволити виїзд за кордон морякам, які виконують завдання на іноземних торгових суднах і заробляють чималі гроші, які потім надходять до України.

За кордоном досить потрібні певні професії. Одна з найбільших категорій - моряки. Які працюють на іноземних судах і в тому числі заробляють гроші для держави. Це основна мотивація тих, хто виступає за виїзд за межі держави чоловіків,- сказав народний депутат.

Нардеп наголосив, що заборона на виїзд чоловікам 18-60 років не буде знята найближчим часом.

Поки що це питання не вирішене.  Чи буде його вирішено найближчим часом - у мене такої впевненості немає, враховуючи дискурсивність та гостроту. Наразі розглядаємо можливість випускати за кордон моряків, - підсумував він.

Усі громадяни України рівні, та встановлювати будь-які преференції чи обмеження залежно від професійних навичок, чи професій держава не може і не буде, вважає депутат.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо скасування обмеження на виїзд за кордон громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років без військового досвіду та обмежено придатних до служби.

Читайте також

1