Задля власної безпеки: прокурор з Дніпра Дмитро Лавріненко купив новий BMW X5 за три мільйони

Прокурор пояснив журналістам, що йому ця машина потрібна, щоб у разі небезпеки вивезти своїх рідних з міста.
Задля власної безпеки: прокурор з Дніпра Дмитро Лавріненко купив новий BMW X5 за три мільйони
28 Лютого 2024, 06:32
читать на русском

Керівник Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони у 2023 році купив нове авто — BMW X5. У декларації посадовця вказано, що машина коштує 3,23 млн грн. Прокурор пояснив журналістам, що йому ця машина потрібна, щоб у разі небезпеки вивезти своїх рідних з міста.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

15 вересня 2023 року керівник Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Дмитро Лавріненко повідомив про суттєві зміни у своєму майновому стані. Він на початку вересня придбав BMW X5 2022 року випуску. Автівка обійшлась прокурору в 3,23 млн грн. Чоловік купив її у приватного підприємства "Талисман". У  цього підприємства часто купують автівки представники державних органів.

Журналісти надіслали запит до Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони, щоб дізнатися, звідки у Лавріненка кошти на дороге авто та навіщо воно йому саме зараз.

У відповіді на запит Лавріненко пояснив, що взяв кредит на 5 років, аби придбати авто. Частину коштів він заплатив одразу — 1,8 млн грн, а іншу частину — прокурор взяв у банку в кредит.

"Придбання саме такого транспортного засобу здійснено з міркувань безпеки та забезпечення надійного підходу до можливого врятування життя дружини та малолітніх дітей Лавріненка під час повномасштабної війни, які вже залишили власну домівку на території Донецької області", — йдеться у запиті.

Нагадаємо, співмешканка нового голови НАЗК Віктора Павлущика Тетяна Водопʼянова під час війни купила електрокар Nissan Leaf 2019 року, вантажівку КАМАЗ і мінівен Citroen.

Читайте також

1