Зафіксовано десять "прильотів": орки обстріляли ЗАЕС

Ситуація на станції наразі є контрольованою
Зафіксовано десять "прильотів": орки обстріляли ЗАЕС
Фото: ЗАЕС
11 Серпня 2022, 18:25
читать на русском

Сьогодні, 11 серпня, російські орки обстріляли Запорізьку АЕС та територію поблизу атомного об'єкта.

Про це повідомили в Енергоатом у Telegram.

Сьогодні, 11 серпня 2022 року, рашисти вкотре піддали обстрілам найбільшу в Україні та Європі Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п’ять "прильотів" у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. На невеличкій ділянці зайнялася трава, але, на щастя, ніхто не постраждав. Однак ворог на цьому не зупинився, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що ще п’ять "прильотів" сталися в районі пожежної частини неподалік від ЗАЕС. Зокрема, через обстріли не вдалося провести "перезмінку", тому роботу на станції продовжують працівники попередньої зміни.

Нині ситуація на ЗАЕС є контрольованою.

Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною. Це теж зброя, з якої росіяни намагаються нищити ЗАЕС, тому довіряйте лише офіційним джерелам, - пояснили в Енергоатомі.

Своєю чергою представник "Енергоатому" Леонід Олійник розповів ТСН.ua, що радіаційний фон на ЗАЕС перебуває в нормі.

Нагадаємо, експерти оцінили можливі наслідки аварії на Запорізькій атомній електростанції. До аварії може призвести пожежа, вибух або ураження снарядами, бомбами, ракетами.

Читайте також

1