Загострення на Донбасі: поблизу Первомайського поранено трьох українських воїнів

Окупанти стріляли з протитанкових гранатометів
Важливо
Загострення на Донбасі: поблизу Первомайського поранено трьох українських воїнів
Війна на Донбасі (Фото: штаб ООС)
14 Квітня 2021, 08:21
читать на русском

На Донбасі ворог обстріляв українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів поранено трьох захисників.

Про це повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС у Фейсбуці.

Зазначається, що українські воїни отримали поранення біля населеного пункту Первомайське.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу селища Первомайське, окупанти відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів, за минулу добу, троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення. Воїнам надано необхідну медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, - зазначили у Штабі.

Протягом минулої доби, 13 квітня, було зафіксовано п'ять порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік населеного пункту Південне, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, а біля селищ Зайцеве та Катеринівка – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Станом на 7 годину ранку, 14 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік населеного пункту Світлодарськ, ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У районі населеного пункту Майорськ ворог здійснив дистанційне мінування з автоматичних станкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.

Нагадаємо, 13 квітня на Сході під час обстрілів збройними формуваннями Російської Федерації загинув один український воїн, двоє захисників були поранені.

1