Загроза вторгнення Росії: Верховна Рада збереться на закрите засідання

Головне
До парламенту запросять відповідальних за безпеку та оборону
Головне
25 Січня, 08:04 514

Верховна Рада планує провести позачергове закрите засідання у зв'язку з посиленням російської агресії та через поширення інформації про можливий напад РФ на Україну.

На проведенні такого засідання наполягає заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк, передає пресслужба парламенту.

На Погоджувальній раді депутатських фракцій та груп Кондратюк запропонувала два пленарних тижні "використати з максимальною користю для країни, для громадян, враховуючи ті загрози, що стоять зараз перед Україною".

За її словами, головним питанням порядку денного Верховної Ради має стояти національна безпека та оборона.

Кондратюк підтримала проведення наради з питань оборони та виступила з ініціативою провести позачергове закрите засідання Верховної Ради за участю всього сектору безпеки і оборони з приводу загрози повномасштабного вторгнення Російської Федерації, - кажуть у ВР.

Також у парламенті повідомили, що у п’ятницю, 28 січня, під час "години запитань до уряду" Верховна Рада заслухає міністра оборони Олексія Резнікова щодо ситуації на українсько-російському кордоні і Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо подолання пандемії коронавірусу та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо енергетичної безпеки України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував, чи реальна загроза російського вторгнення в Україну та закликах міжнародних партнерів увести санкції проти РФ до нападу.

За його словами, якщо Росія запланувала вторгнення, то почне вона з українських територій, населення яких має "родинні зв'язки з РФ".

Читайте також наш матеріал: Шукаємо укриття та збираємо валізу: чи нападе Росія та як підготуватися

Читайте також