Захистити персональні дані від кіберзагроз допоможе новий застосунок від MacPaw

SpyBuster визначить, які із сайтів та програм підключаються до серверів на території РФ та РБ
Захистити персональні дані від кіберзагроз допоможе новий застосунок від MacPaw
Смартфон (фото: Flicr)
22 Березня 2022, 17:27
читать на русском

Компанія з розробки програмного забезпечення MacPaw створила застосунок, що допоможе захистити персональні дані від кіберзагроз із Росії та Білорусі.

Як повідомляє сервіс державних послуг Дія, з початком війни зросла кількість кібератак із боку агресора.

Атакують як обʼєкти критичної інфраструктури, так звичайних громадян України. Тому MacPaw створили застосунок, що захистить дані українців, - йдеться у повідомленні.

Як це працює?

Застосунок SpyBuster знаходить програми та сайти на ваших комп'ютерах, MacBook чи iMac, що були розроблені в Росії та Білорусі. Також SpyBuster визначить, які із сайтів та програм підключаються до серверів на території РФ та РБ.

Далі ви зможете самостійно видалити такі програми та заблокувати доступ до потенційно небезпечних ресурсів за кілька кліків.

Завантажити застосунок SpyBuster можна за посиланням https://research.macpaw.com/spy-buster/

Нагадаємо, минулого року СБУ блокувала роботу 12 "ботоферм" потужністю понад 65 тисяч акаунтів. Через них поширювався антиукраїнський та інший деструктивний контент у соцмережах.

Цьогоріч росія продовжила хакерські атаки на сайти українських міністерств та відомств. Одного разу хакери "зламали" рухомий рядок на українському телеканалі та запустили дезінформацію, що Зеленський закликав українців скласти зброю.

Читайте також

1