Росія не лише стягувала до кордону війська, але й нарощувала кібератаки на Україну

У березні-квітні СБУ зафіксувала зростання кібератак з російської сторони
Важливо
Росія не лише стягувала до кордону війська, але й нарощувала кібератаки на Україну
Ілля Вітюк (Фото: форум Україна 30 Фейсбук)
13 Травня 2021, 14:04
читать на русском

Служба безпеки України фіксувала зростання кібератак під час нарощування російських військ поблизу кордону з Україною, яка спостерігалася у березні-квітні цього року.

Про це повідомив начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк на форумі "Україна 30. Безпека країни".

Чи зростала кількість кібератак під час накопичення російських військ поблизу кордонів України? Так, ми фіксували таке зростання, - сказав він.

Вітюк також повідомив, що в березні СБУ заблокувала кібератаку хакерського угруповання Armageddon, яке тісно пов`язане зі спецслужбами РФ. За його словами, кібератака була спрямована на ресурси понад 20 держорганів.

Загалом же протягом 2021 року СБУ заблокувала понад 600 різних кібернападів і кіберінцидентів.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

15 квітня Росія закрила частину акваторій Чорного моря у напрямку Керченської протоки для іноземних військових кораблів і державних суден інших країн, мотивуючи рішення військовими навчаннями. Акваторія буде закрита до жовтня 2021 року.

У Парламентській асамблеї Ради Європи звинуватили Росію у зриві мирних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі та закликали припинити військові провокації та нарощування військ. Група парламентарів пригрозили РФ новими санкціями.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також