Захворів у Німеччині: суд у справі нардепа Волинця відклали до 3 лютого

Михайла Волинця госпіталізували в Мюнхені
Важливо
Захворів у Німеччині: суд у справі нардепа Волинця відклали до 3 лютого
Михайло Волинець (Фото: gmk.center)
31 Січня 2023, 12:12
читать на русском

Вищий антикорупційний суд відклав судове засідання за обвинуваченням народного депутата від фракції "Батьківщина" Михайла Волинця. Його госпіталізували в Німеччині.

Відповідна інформація була оприлюднена під час судового засідання, повідомляє "Слово і діло".

Головуючий суддя Сергій Мойсак зачитав клопотання від захисника нардепа Волинця. У документі вказується, що 27 січня під час перебування у відрядженні політик звернувся до лікарні в Мюнхені, де в нього виявили хворобу, яка загрожує його життю. Тому Волинця госпіталізували.

"Відкладаємо судовий розгляд до 3 лютого 11:00", – повідомив суддя.

Нагадаємо, що 24 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця, підозрюваного в недостовірному декларуванні. Сам нардеп повідомив, що він перебуває в лікарні.

Раніше САП звернулась до ВАКС з позовом про визнання необґрунтованим активом квартири вартістю понад 7 млн гривень, що належить народному депутату України, та стягнення її в дохід держави. У декларації за 2020 рік він не вказав джерело походження 3 млн грн, яких йому не вистачало на придбання квартири в Києві на Печерську загальною вартістю 7,6 млн грн. Ідеться про трикімнатну квартиру в житловому комплексі Бульвар фонтанів. Волинець журналістам повідомляв, що гроші йому дала жінка, з якою він проживає, але яку не декларує.

Читайте також

1