Нардепу Волинцю вручили обвинувальний акт просто в лікарні

Його збираються судити за звинуваченням у недостовірному декларуванні
Важливо
Нардепу Волинцю вручили обвинувальний акт просто в лікарні
Михайло Волинець (Фото: gmk.center)
29 Листопада 2022, 12:22
читать на русском

Національне антикорупційне бюро вручило обвинувальний акт депутату Верховної Ради Михайлу Волинцю. Його збираються судити за звинуваченням у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє пресслужба бюро.

"Детективи НАБУ розшукали народного депутата, якого звинувачують у недекларуванні майже на 1,79 млн грн. Його знайшли в одній із лікарень Києва та вручили обвинувальний акт, який сьогодні направлено до ВАКС для подальшого розгляду", – йдеться у повідомленні НАБУ.

Ім'я підозрюваного НАБУ не вказує, проте минулого тижня воно оголосило Волинця у розшук.

Нардеп від БЮТ звинувачується у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації за 2020 рік, а саме даних про доходи та автомобіль особи, з якою мав спільний побут, а також факт користування позашляховиком сина.

Знайти його одразу не змогли, тож підозру повідомили заочно.

Як з'ясувалося, Волинець перебував у лікарні. Він заявив, що з 16 листопада госпіталізований та перебуває на лікуванні в одному з медичних закладів Києва, де йому зробили операцію.

Нагадаємо, САП звернулась до ВАКС з позовом про визнання необґрунтованим активом квартири вартістю понад 7 млн гривень, що належить народному депутату України, та стягнення її в дохід держави. У декларації за 2020 рік він не вказав джерело походження 3 млн грн, яких йому не вистачало на придбання квартири в Києві на Печерську загальною вартістю 7,6 млн грн. Ідеться про трикімнатну квартиру в житловому комплексі Бульвар фонтанів. Волинець журналістам повідомляв, що гроші йому дала жінка, з якою він проживає, але яку не декларує.

Читайте також

1