Закликає до миру, але постачає зброю: Азербайджанська дипломатка розповіла про роль РФ у конфлікті у Карабаху

За її словами, Росія намагається позиціонувати себе як “миротворця”, при цьому продовжує постачати Вірменію своєю зброєю
Закликає до миру, але постачає зброю: Азербайджанська дипломатка розповіла про роль РФ у конфлікті у Карабаху
конфлікт у Нагірному Карабаху (фото: з відкритих джерел)

Азербайджанська сторона заявила про недостатню роль Росії як члена Мінської групи ОБСЄ у вирішенні конфлікту у Нагірному Карабаху.

Про це під час брифінгу заявила посол Азербайджану в Україні Ельміра Ахундова, повідомляє УНІАН.

За її словами, Росія намагається позиціонувати себе як “миротворця”, при цьому продовжує постачати Вірменію своєю зброєю.

Що стосується можливості Росії впливати на ситуацію, ми бачимо досить стриману позицію російської сторони. Росія обмежується закликами до миру, правда ми бачимо, що російське озброєння продовжує йти повним потоком через території Середньої Азії, через Іран, поставляється як і раніше на територію Вірменії, — зазначила Ахундова.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся до радника президента США з національної безпеки Роберта О’Браєна з питанням про використання турецьких винищувачів F-16 в Нагірному Карабасі.

Нагадаємо, що 29 вересня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара готова підтримати Азербайджан як в переговорному процесі, так і "на полі бою".

Президент Франції Еммануель Макрон вважає небезпечними заяви Туреччини на підтримку Баку під час конфлікту у Нагорному Карабаху та проведе консультації з цього питання з лідерами США і Росії.

1