Закон про мобілізацію можуть ухвалити на найближчому засіданні Ради - Стефанчук

Законопроєкт уже пройшов обговорення в Комітеті Верховної ради, зараз готується таблиця порівняння до другого читання
Головне
Закон про мобілізацію можуть ухвалити на найближчому засіданні Ради - Стефанчук
Руслан Стефанчук (фото: facebook.com/stefanchuk.official)
4 Квітня 2024, 12:44
читать на русском

Законопроєкт про мобілізацію може бути внесений на розгляд парламенту на найближчому засіданні Верховної Ради.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав голова Верховної ради Руслан Стефанчук.

"Цей законопроєкт уже пройшов обговорення в Комітеті Верховної ради, зараз готується таблиця порівняння до другого читання. Я дуже сподіваюся, що на найближчому засіданні Верховної ради цей законопроєкт буде внесений до зали", — сказав Стефанчук.

Стефанчук також нагадав, що президент підписав ухвалений парламентом закон про зниження віку мобілізаційного призову з 27 до 25 років. Крім цього, Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо створення електронного кабінету військовозобов'язаного та законопроєкт, який встановлює певні гарантії для військових.

"І зараз ми працюємо, фактично, над четвертим законопроєктом. Це зміни до закону про мобілізацію, де чітко будуть встановлені критерії справедливості щодо виконання громадянами України свого обов'язку захищати Вітчизну.... Ще раз підкреслю, я переконаний, що у нас буде потенціал на найближчі засідання Верховної Ради винести його до зали", — заявив спікер.

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Читайте також

1