Закон про олігархів не розглянуть в Раді цього тижня - Разумков

До другого читання подали 1257 правок, комітет їх ще не розглядав
Важливо
Закон про олігархів не розглянуть в Раді цього тижня - Разумков
Дмитро Разумков / Facebook
6 Вересня 2021, 14:40
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що законопроєкт про олігархів наразі перебуває в комітетах і до розгляду у другому читанні нардепами ще не готовий.

Про це він заявив під час брифінгу, передає Парламент.ua.

Окрім того, він відзначив, що нині до проєкту закону подали 1257 правок, більшість з них, за словами спікера, обґрунтовані.

Цього тижня його (законопроєкту про олігархів, - ред.) не буде, він перебуває в комітеті. Якщо не помиляюся, 1257 правок до нього подано, це велика кількість. Комітет ще не розглядав їх. Думаю, що найближчим часом він зможе це зробити, і щойно він буде готовий в рамках регламенту зможемо розглядати його безпосередньо на пленарному засіданні, - пояснив Дмитро Разумков.

Разумков додав, що наразі важко спрогнозувати чи підтримає ініціативу сесійна зала, адже ще невідомо, які правки будуть враховані. А відтак і остаточний варіант законопроєкту, за який і голосуватимуть нардепи.

Також голова парламенту підтвердив, що отримав лист від уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, у якому йшлося про невідповідність норм законопроєкту про олігархів Конституції.

Дійсно надходив (лист, - ред.), Людмила Леонтіївна надіслала відповідного листа, зараз розбираємось, вивчаємо.

Там є бачення, що пов’язані з невідповідністю з Конституцією. Але Конституцію ми тлумачити точно не можемо, як посадові особи. А з іншого боку там питання пов’язані з Венеційською комісією. Будемо дивитись, - відзначив Разумков.

Нагадаємо, днями уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова надіслала офіційного листа голові парламенту Дмитру Разумкову. У ньому відзначила, що положення законопроєкту про олігархів не відповідають Конституції України, а їх реалізація призведе до порушень прав і свобод людини. Зокрема відзначила норми, що наділяють президента та РНБО не передбаченими Конституцією повноваженнями, обмежують права людини в залежності від майнового стану та опосередковане введення цензури в ЗМІ.

Також Денісова зазначила, якщо ініціативу ухвалять у чинній редакції, звертатиметься до Конституційного суду.

Своєю чергою, перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук завив, що є досить високі шанси на ухвалення закону про олігархів.

Читайте також

1