Закон про подвійне громадянство не дозволить брати участь у виборах у двох країнах - Арахамія

Також люди з російським паспортом не зможуть отримати український
Закон про подвійне громадянство не дозволить брати участь у виборах у двох країнах - Арахамія
Давид Арахамія Фото: УНІАН
3 Грудня 2021, 13:39
читать на русском

Закон про подвійне громадянство, який нещодавно подав до Верховної Ради президент Володимир Зеленський, не дозволить брати участь в голосуваннях у двох країнах. Людина має визначитися, за яку владу і де вона буде голосувати.

Про це заявив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час брифінгу, наголосивши, що є кілька запобіжників про подвійне громадянство.

За його словами, люди з російським паспортом не зможуть отримати український. Ще один фактор - цей закон не дозволить голосувати в двох країнах.

Людина повинна визначитися. Наприклад, громадянин США або Канади при отриманні українського паспорта має визначитися, за яку владу і де вона голосує. Якщо живе в США, то у неї буде український паспорт, але не буде можливості голосувати тут, тому що вона голосує за президента США і Сенат. Не може людина голосувати в двох країнах, так не працює. Там є так званий "принцип осілості". Якщо центр її життєвих інтересів тут, вона голосує тут, якщо там - то за владу там, - заявив Арахамія.

Нагадаємо, що 1 грудня президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що внесе до Верховної Ради законопроєкт про подвійне громадянство для українців, які проживають за кордоном. Вже наступного дня відповідний проєкт закону було внесено до парламенту, а також низка інших щодо множинного громадянства.

Читайте також