Закон про скорочення кількості депутатів до 300 можуть розглянути цієї весни - Корнієнко

"Слуга народу" планує підтримувати цей законопроєкт
Закон про скорочення кількості депутатів до 300 можуть розглянути цієї весни - Корнієнко
Верховна Рада України (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 09:15
читать на русском

Народний депутат, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що Верховна Рада цієї весни розгляне питання щодо скорочення кількості парламентарів з 450 до 300. За його словами, у монобільшості є достатня кількість голосів.

Про це Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами депутата, фракція "Слуга народу" готова ще раз обговорити законопроєкт про скорочення кількості нардепів. Корнієнко думає, що не буде багато голосів "проти".

Законопроєкт є і можна голосувати. Ми готові його, щонайменше, ще раз обговорити на фракції, але я не думаю, що багато хто буде проти, тому що існує позиція президента, неодноразово озвучена, це було в передвиборчій програмі партії. Почекаємо, коли законопроєкт опиниться в залі, і подивимося, як за нього будуть голосувати, - сказав він.

Читайте також

Корнієнко сподівається, що цей законопроєкт опиниться на порядку денному парламенту вже цієї весни.


Контекст. Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт №1017 про зменшення конституційного складу ВРУ з 450 до 300 народних депутатів. За відповідне рішення на засіданні комітету проголосували 17 із 22 народних депутатів – членів комітету

Скорочення кількості народних депутатів до 300 підтримують 95% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні Зеленського, 4% - не підтримують.

Законопроєкт щодо скорочення кількості народних депутатів мав потрапити на голосування до зали парламенту ще на останньому пленарному тижні січня — до початку наступної сесії парламенту. Втім, цього не сталося.