Закон з управління відходами в Україні гальмує мафія - депутатка Буймістер

Немає жодної країни в Європі, де відсутнє базове законодавство у цій сфері
Ексклюзив
Закон з управління відходами в Україні гальмує мафія - депутатка Буймістер
Людмила Буймістер (Фото: Фейсбук)
25 Жовтня 2021, 12:12
читать на русском

Народна депутатка Людмила Буймістер, яку виключили з фракції "Слуга народу", розповіла про мафію в Україні, яка протистоїть ухваленню законопроєкту з управління відходами.

В ексклюзивному інтерв'ю для Парламент.UA вона заявила, що в Україні відсутня взагалі будь-яка регуляторна база відносно екологічних питань.

Я розуміла екологічну проблему в Україні, і мені дуже хотілося, щоб за такими принципами в нашій країні працювали всі. Але на той момент і у бізнесу не було відповідного розуміння, і найголовніше - ми зіткнулися з тим, що у нас відсутня взагалі будь-яка регуляторна база. У нас, наприклад, досі не ухвалений рамковий закон з управління відходами. Не залишилося жодної країни в Європі, де немає такого базового законодавства, - сказала вона.

За її словами, його ухвалення у нас гальмує "в першу чергу, мафія, яка займається класичними звалищами".

Це ж величезні гроші. У нас проблема в тому, що мафія досі не розуміє, як працювати з прибутку. І все намагаються пиляти зі збитків, - сказала Буймістер.

Нагадаємо, у лютому Верховна Рада України не підтримала законопроєкт про зменшення та контроль промислового забруднення та направила його до профільного комітету на доопрацювання.

Законопроєкт №4167 "Про запобігання, зменшення та контролі промислового забруднення" регулює відносини у сфері запобігання, зменшення та контролю промислового забруднення та поширюється, зокрема, на такі види діяльності: енергетика, виробництво та обробка металів, промисловість з перероблення мінеральної сировини, хімічна промисловість, управління відходами.

Читайте також

Співавтори: Інна Боровик
1