Законопроєкт про медіа зробить ЗМІ прозорими - Корнієнко

Він впорядкує ситуацію з власністю
Законопроєкт про медіа зробить ЗМІ прозорими - Корнієнко
Олександр Корнієнко Фото: Facebook
14 Червня 2021, 14:06
читать на русском

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, що закон про медіа дозволить краще впорядкувати ситуацію з власністю, прозорістю.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Але ж у нас є наш прекрасний законопроєкт про медіа, який чомусь викликає найбільшу ненависть у телеграм-каналів. Хоча я б на їхньому місці взагалі навіть в цю дискусію не вступав, бо вони не вважають себе класичними медіа, але чомусь так сильно бояться цього закону. Так само його чомусь боїться низка опозиційних сайтів. Але там є позиції, які дозволять краще впорядкувати ситуацію з власністю, прозорістю, - йдеться у повідомленні.

За його словами, для ЗМІ, які знаходяться в "сірій зоні", було б найкраще, якби їх взагалі не регулювали.

Для прикладу, зараз дуже багато квазі-ЗМІ, які не вважають себе класичними ЗМІ, не несуть ніякої відповідальності як ЗМІ, зокрема за образу честі, гідності, недостовірну інформацію і таке інше. Але хочуть, щоби до них ставились так само, як до ЗМІ в плані свободи слова тощо. Так не може бути, коли ти не ЗМІ, але вимагаєш, щоби до тебе ставились як до ЗМІ, - підкреслив Корнієнко.

Він також додав, що законопроєкт допрацьовує Олександр Ткаченко, Микита Потураєв.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила зміни до Кримінального кодексу України, які стосуються посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів.

Читайте також

1