Закордонні кредитори заморозили зовнішній борг України на два роки - Reuters

Власники облігацій погодилися відкласти суверенні відсотки та капітальні платежі за 13 українськими суверенними облігаціями
Головне
Закордонні кредитори заморозили зовнішній борг України на два роки - Reuters
Прапор України / Фото: kyivcity.gov.ua
10 Серпня 2022, 20:13
читать на русском

 Закордонні кредитори України на два роки заморозили виплати за міжнародними облігаціями на суму майже 20 мільярдів доларів.

Про це повідомили в Reuters.

Закордонні кредитори України підтримали її прохання про дворічне заморожування виплат за міжнародними облігаціями на суму майже 20 мільярдів доларів, відповідно до поданої в середу регуляторної документації, що дозволить роздираним війною державам країни, щоб уникнути безладного боргового дефолту, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що власники облігацій погодилися відкласти державні виплати відсотків і капіталу за 13 українськими суверенними облігаціями через відсутність ознак миру чи припинення вогню майже через шість місяців після початку російського вторгнення.

Нагадаємо, що учасники групи офіційних кредиторів України, до складу якої входять шість із семи країн G7, вирішили ввести мораторій на обслуговування боргу до кінця 2023 року з можливістю продовження ще на рік.

Читайте також

1